Klubbens historie

Valdresklubben ble dannet i 1989, og har vært et fantastisk møtested for barn og foreldre opp gjennom årene.

En unik klubb

I Valdresklubben har barna hatt en mulighet til å bli kjent med hverandre og ha det gøy sammen, og voksne har hatt en enestående mulighet til å bli bedre kjent med hverandre. Klubben har alltid vært gratis og det er ingen påmelding.

Valdresklubbens far

Gjennom borettslagets 30 år har det alltid vært unger her, og mange foreldre har opp gjennom årene vært aktive. Men den virkelige starten på Valdresklubben var det nå avdøde Tor Kalleberg - Valdresklubbens far - som tok initiativet til i 1989. Bildet i artikkelen er tatt av nettopp Tor Kalleberg, i tidsrommet rundt 1989.

Wenche Granath Nilsen, som har bodd i borettslaget siden 1985 forteller:

- Tor jobbet som produsent i NRK og var en mester i å organisere de mest fantastiske opplegg. I tillegg til ham var vi 4-5 mødre som var med. Vi hadde arrangement hver uke!

- Etter en stund var det blitt så stort at vi måtte dele det i to grupper; en småbarnsgruppe og en gruppe for de litt større. Barna hadde mange tradisjoner og faste opplegg, f.eks barnas grillfest. Egen sang hadde klubben også.

-Vi hadde besøk fra politiet som forklarte trafikkreglene, studenter fra tannlegehøyskolen som stilte for å demonstrere tannpuss for de minste, og ikke minst en innleid trikk som tok oss med på rundtur i byen.

-Tor var veldig god til å leie inn folk, noen ganger stilte de opp gratis. Vi hadde også i flere år en fast tur i operaen for å se på Nøtteknekkeren. Tor fikk sågar noen av danserne til å komme opp hit for å snakke om stykket og vise kostymene!

-Da media rundt 1990 ble fylt med skrekkbilder fra barnehjem i Romania, var barna i borettslaget med på en innsamling av utstyr og leker som ble sendt i store lastebiler.

- Det året Tor døde hadde han tatt initiativet til et gjensynstreff med barna fra den første tiden. De var da i tyveårs alderen og vi andre hjalp til med å spore opp utflytterne.Det ble en flott fest med nærmere 30-40 unge voksne som hadde sine barndomsminner herfra. Og det var utrolig hva de påsto å kunne huske.

Neste generasjon unger

En annen beboer, Elizabeth Nordheggen, har også vært med å forme klubbens historie. Hun tro til da mange av fra de første generasjonene unger i borettslaget hadde blitt for store til å være med, og færre og færre møtte opp til planleggingsmøtene.

-Jeg fungerte i en overgangsperiode sammen med forrige leder Anita Sandberg. Da følte jeg ikke at det ble så store ansvaret på en gang, forteller Elizabeth.

-Vi dro bl.a. på gapahukturene til Sætern gård; de er det morsomst å fortelle om. Men faktisk så er en annen av favorittene den årlige sykkelvasken! På den fikk vi med så mange voksne og barn sammen. Det er jo herlig når lukten av nystekte vafler brer seg i borettslaget og våren er kommet.

-Ellers så var det morsomt med ”urban grilling” Hvor vi kjørte i gang med steking av pinnebrød over bål innenfor bommen ved snuplassen.

- Andre arrangementer vi har hatt er besøk på Sagene brannstasjon, badeturer, skøytedag, balldag, rebusløp og selvfølgelig det populære juleverkstedet.

Foto: Tor Kalleberg

Kilde: Valdresbulletinens jubileumsnummer fra 2010