Oppussing av leiligheter - tips og krav

Det indre vedlikeholdet er beboernes eget ansvar. Skal du gjøre større utbedringer? Da er det en god ide å rådføre seg med vaktmesteren og styret.

Tenker du f.eks. på å rehabillitere badene eller kjøkkenet, legge nytt toppdekke på balkongen, endre på planløsningen eller oppgradere sikringsboksen og ledningsnettet? Eller kanskje trenger du bare å bytte låssylinder på ytterdøren?

Da kan vaktmestern gi deg gode råd og tips om det er nødvendig å bytte sluk eller ikke, hvilke typer planendringer som andre beboere har vært fornøyde med, hvem som selger låssylindere som passer til våre ytterdører og mye annet nyttig. Og kanskje fører dette og til at du kan spare litt på oppussingsbudsjettet.

Har du fortsatt de originale innerdørene og dørkarmene? Da bør du lese denne .

Ved større utbedringer skal styret informeres i forkant

Det er viktig å være oppmerksom på at oppussingen ikke må gjøre forandring i borettslagets fellesanlegg. Fellesanlegg er gjennomgående rør og ledninger, ventilasjonskanaler og andre fellesinstallasjoner.

Det har vært noen eksempler tidligere på at slik har skjedd. For å unngå dette ønsker styret å motta en beskrivelse av arbeidet som skal utføres før du setter igang med større utbedringer, baderomsrehabilitering og tilsvarende.

---------------------------

Håndverkere som kjenner borettslaget

Rørlegger: Rørmontasje as

Elektriker: MJ Elektro AS

Mur- og flisarbeid: Lundh Vedlikehold, Tlf 934 10 916 Tommy Sundstrøm Lundh

---------------------------